امنیت شبکه چیست؟

متاسفانه عبارت امنیت شبکه با امنیت اطلاعات در بسیاری از مواقع اشتباه تفسیر و تعریف می شود که همین موضوع خود می تواند زمینه ی نفوذ به شبکه و سرقت اطلاعات را بیش از پیش فراهم سازد و به همین جهت در امنیت شبکه هرگونه اخلال به وجود آمده در ارتباطات شبکه ای چه از داخل و چه از خارج به شبکه ی سازمان در حیطه ی  امنیت شبکه مورد بررسی قرار می گیرد و این در حالی است که امنیت اطلاعات همان حفاظت اطلاعات است که در بسیاری از مواقع به کاربران رایانه ای در سطوح مختلف اداری و سازمانی مرتیط است. به عبارت ساده تر اگر هر چقدر هم برای امنیت شبکه هزینه و طراحی مناسب با پیشرفته ترین تجهیزات امنیتی صورت گیرد ولی کاربران رایانه ای آن سازمان در شبکه به اصول اولیه و استانداردهای امنیتی فناوری اطلاعات پایبند نباشند (ISMS) قطعا بایستی منتظر نفوذ و از دست دادن اطلاعات حساس سازمان باشیم و در این وضعیت عمده ی تهدیدات بیشتر از آنکه از بیرون شبکه ما را تهدید کند عمدتا از طرف کاربران داخل شبکه خواهد بود که می توانند خرابی های جبران ناپذیری به سازمان وارد سازند.(نصب و راه اندازی ویپ)

حال که با مفهوم امنیت شبکه آشنا شدیم بایستی بدانیم که هر نیازی در حوزه ی زیرساخت شبکه های رایانه ای نمی تواند فارق از تجهیزات و ابزار متناسب به آن طراحی و پیاده سازی شود و ایجاد امنیت در شبکه نیز از این موضوع مستثنی نیست و تجهیزات و نرم افزارهای بسیار متنوعی در این عرصه خودنمایی می کنند.

بایستی این موضوع را نیز در نظر داشته باشیم که تجهیزات امنیتی شبکه ای از قیمت بسیار بالایی برخوردارند که صرف تهیه و قرار دادن آنها در شبکه نمی تواند امنیت شبکه را فراهم کند و خرید این تجهیزات بایستی با دقت فراوان بر اساس نیازمندی های سازمان و یک طراحی دقیق و منسجم صورت گیرد زیر از زمانی که این گونه تجهیزات در شبکه قرار می گیرند دیگر عملا قلب شبکه محسوب می شوند و در صورت خوب کار نکردن و یا خراب شدن شان کل شبکه دچار اختلال جدی شده و دیگر شبکه ی ما غیر قابل استفاده می شود.

راهکارها

فارغ از آموزش کاربران در چگونگی استفاده از رایانه های سازمان با رعایت استانداردهای امنیتی شبکه ۳ راهکار کلی در برقراری امنیت هر شبکه ای وجود دارد که به شرح ذیل است:

·        ایمن سازی سیستم عامل ها و تجهیزات شبکه ای (Hardening)

در این راهکار سیستم عامل های کاربران و سرورها بروز رسانی شده و آخرین Update ها و Patchهای امنیتی بر روی آنها نصب می شود تا در مقابل انواع تهدیدات خرابکارانه مقاوم گردند و در ادامه تجهیزات سخت افزاری موجود در شبکه همچون سوئیچ ها، روترها و … نیز به آخرین سیستم عامل های مربوطه به روز رسانی شده و در صورت نیاز در همین لایه برخی تنظیمات امنیتی نیز بر روی آنها صورت می گیرد.

·        نصب فایروال های نرم افزاری

در این راهکار فایروال های نرم افزاری و آنتی ویروس های تحت شبکه برای کاربران و سرورها نصب، فعال و پیکر بندی می شود و در صورتی که سازمان از لحاظ هزینه کرد و بودجه امکان خرید تجهیزات فایروال سخت افزاری را ندارد با نصب فایروال های حرفه ای در لایه لبه ی شبکه، امنیت شبکه ی سازمان را که مابین شبکه ی خارج (اینترنت و اینترانت) با شبکه ی داخل است را  فراهم می نماید.

 

·        نصب فایروال های سخت افزاری  و تجهیزات امنیتی                              

عموما این راهکار در سازمان های متوسط به بالا با بودجه ی مناسب در حوزه ی فناوری اطلاعات  قابل اجراست ولی در همین راهکار نیز می توان  با مشاوره، کارشناسی و طراحی مناسب در چگونگی استفاده از اینگونه تجهیزات  هزینه های خرید و نگهداری (تمدید سالیانه ی لایسنس) آنها را تا ۵۰ درصد بدون آسیب زدن به کیفیت خدمات کاهش داد. یکی از تجهیزاتی که در این راهکار مورد استفاده قرار می گیرد فایروال های سخت افزاری و به اصطلاح UTM است که از تنوع بسیار زیادی در سطح جهان برخوردارند.


آشنایی با UTM

اولین ویرایش‌های سیستم مدیریت یکپارچه تهدیدات با نام UTM، از اوایل سال ۲۰۰۳ ایجاد شده است. از آن زمان تاکنون شرکتهای بسیاری وارد این عرصه شده‌اند که بعضا محصول خود را به صورت نرم افزاری و بعضا همراه با سخت افزار ارائه می‌نمایند

راهکار استفاده از UTMدر مواجهه با حملات روز افزون علیه سیستم‌های اطلاعاتی سازمان‌ها از طریق هک، ویروس‌ها، کرم امنیتی (ترکیبی از حملات و تحدیدهای خارجی و داخلی) ضروری به نظر می‌رسد. به علاوه تکنیک‌هایی که کاربران سازمان‌ها را به عنوان لینک‌های ارتباطی ضعیف مورد هدف قرار می‌دهند، عواقبی فراتر از حد تصور در پی دارند. در حال حاضر امنیت داده‌ها و دسترسی غیر مجاز کارمندان به عمده‌ترین نگرانی شرکت‌ها تبدیل شده‌است. به این دلیل هدف‌های مخرب و از دست رفتن اطلاعات منجر به ضررهای زیاد مالی برای شرکت‌ها شده‌است. اصولا این دستگاه‌ها از فناوری ASIC سخت افزاری استفاده می‌کنند تا بالاترین performance را داشته باشند.

Unified Threat Management یا سیستم مدیریت یکپارچه تهدیدات که به اختصار UTM گفته می شودشامل راهکارهای امنیتی خوبی است

·        قابلیت اتصال به دیوار آتش یاFirewall

·        قابلیت نصب و اجرای virtual private Network

·        قابلیت اجرا و نصبAnti-VirusوAnti-Spam

·        سیستم تشخیص نفوذ یا (Intrusion Detection and Prevention)

·        قابلیت فیلتر کردن محتوا یا همانContent Filtering

·        قابلیت مدیریت پهنای باند یا Bandwidth management

در این پروژه ما به بررسی قابلیت ها و آشنایی با برخی تنظیمات ، دو نمونه از UTM های معروف و بسیار کارآمد موجود در بازار ایران می پردازیم.

ادامه مطلب در یادداشت بعدی ، با ما همراه باشید.


شبکه شبکه ,های ,امنیت ,ی ,تجهیزات ,سازمان ,امنیت شبکه ,و در ,فایروال های ,در این ,در شبکه ,مدیریت یکپارچه تهدیدات ,سیستم مدیریت یکپارچهمنبع

استاندارد های کابل کشی شبکه

استانداردهای دکل مهاری

استانداردهای نصب دکل

مهمترین خدمات پشتیبانی شبکه

6 توصیه مهم برای انتخاب مشاور برون سپاری مناسب در حوزه خدمات IT

انواع دکل - قسمت اول

رفع آسیب‌پذیری‌های مسیریاب‌های RV320 و RV325 توسط سیسکو در هفته‌ی اول ماه آوریل 2019

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

kafgaz101 اطلاعات پزشکی اجناس فوق العاده پارکت های ارزان فروش محصولات آرایشی و بهداشتی و مکمل های ورزشی داروخانه کیمیا دنیای فیلم و سریال آموزش کسب درآمد از اینترنت پارکت لمینت ارزان کده مدیر سئو